donderdag 24 juni 2010

Keep your eye on...Mariel Manuel, winnaar MoMu-Award 2010

(beeld: MoMu Galerie |  ontwerp: Mariel Manuel, 2010)

Het is International Graduation Time! Nieuwe lichtingen en generaties staan klaar om hun schaar te knippen in de hedendaagse modewereld. Het bijzondere van vers modetalent is hun nog onbedorven kijk op mode. Zij hebben in een idyllische wereld van een kunstacademie in vrijheid kunnen werken aan een meesterwerk. Geen aandeelhouders en geen investeerders pleasen, geen druk om je hoofd boven de oppervlakte van de mode te houden...nog niet. Alle ogen zijn op hen gericht op zoek naar de nieuwe talenten die het hoog gaan gooien.

Zojuist heeft de Koninklijke Academie Antwerpen te België aan de internationale modewereld haar nieuwe kroos gepresenteerd. Sinds de Antwerpse Zes is Belgische modevormgeving geliefd en geïntegreerd in de gerenommeerde modewereld. 

Er is een ontwerpster die volgens het MoMu (Het Mode Museum te Antwerpen) boven het koren uitstak in haar eindwerk en haar gehele studieloopbaan. Haar naam is Mariel Manuel. Het MoMu heeft haar afstudeerwerk "Keep Your Eye On The Doughnut" gelauwerd door haar de jaarlijkse MoMu-Prijs toe te bedelen. Deze prijs biedt winnaar de mogelijkheid om zijn of haar afstudeercollectie te presenteren in een tentoonstelling in de MoMu-galerij.

Mariel Manuel: "Keep your Eye on the Doughnut neemt je mee naar een wereld vol mysterie en verbeeldingskracht. De twee collecties in deze tentoonstelling beelden verhalen uit: ironische, humoristische en romantische situaties waarin de kledingstukken tot leven komen. Doorheen al mijn werk hou ik ervan om mijn eigen verhalen te creëren en te werken met herinneringen en clichébeelden van bepaalde plaatsen, landen en atmosferen. De combinatie van en het spelen met een breed gamma aan verschillende materialen, zoals nepbont, latex, kleurrijke handgetekende prints, applicatieborduurwerk en ander borduurwerk, of gelaagde zeewierknipsels gemaakt van glanzende zijde en latex, zijn erg belangrijk in mijn werk". 

Naast haar modevormgeving is haar illustratieve werk ook erg bijzonder. (zie beelden onder)

Keep your Eye on the Doughnut van Mariel Manuel loopt van 15 juni tot en met 8 augustus, en opnieuw van 8 tot en met 26 september 2010 in de MoMu-Galerij. Toegang: gratis.


(illustratief werk M.Manuel, 2009)




(illustratief werk M.Manuel, 2006)

Interview ASVOF met Mariel Manuel, klik hier.

Geen opmerkingen: